Віртуальна мандрівка Чорнобилем, збір історій та розмова про його майбутнє: стартував освітній онлайн-проєкт “Чорнобиль. Подорож”

У мережі запустили освітню і комунікаційну платформу «Чорнобиль. Подорож», що стала продовженням однойменної мультимедійної виставки, відкритої на ВДНГ до 35-річчя чорнобильської катастрофи.

За посиланням https://chornobyljourney.org користувачів чекає інтерактивна подорож у просторі та часі: зокрема політ над сучасною Прип'яттю та закинутими селами Полісся, хронологія аварії та розмова про майбутнє зони відчуження, світовий контекст 1986 року та історії людей, чиї долі змінила катастрофа.

Сайт створений за принципами скролітелінгу — це безперервна розповідь з мультимедійними елементами, що активуються під час гортання і натискання.

«Важливо відкривати таємниці Чорнобиля і передавати ці знання наступним поколінням. Тут має цінність кожна історія, кожен спогад людей у надзвичайних обставинах, свідчення ліквідаторів, науковців, інженерів, колишніх чиновників, військових та усіх, хто має що сказати, ― говорить Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента України. ― Ми прагнемо, щоб Чорнобиль став не місцем забуття, а точкою розвитку і правильних висновків. За ініціативи президента України Володимира Зеленського у чорнобильській зоні починають втілювати інфраструктурні проєкти та запроваджують новітні технології. А платформа «Чорнобиль. Подорож» допомагає зібрати безцінні історії про Чорнобиль і краще зрозуміти, що ж насправді сталося 26 квітня 1986 року та як із цим жити».

Що можна зробити на сайті «Чорнобиль. Подорож»

  • Стати учасником проєкту — поділитися історією про Чорнобиль чи баченням його майбутнього

У блоці «Люди» на користувачів чекають історії свідків, сучасників аварії на ЧАЕС, а також спеціальна форма, щоб доповнити проєкт своєю історією. Щоб поділитися думкою про розвиток Чорнобиля, натисніть на відео з дискусією фахівців у блоці «Сьогодні, завтра».

  • Розвіяти головні міфи про Чорнобиль разом із фахівцями

Над проєктом працювала команда з понад двохсот фахівців: від істориків до радіологів. На сайті представлені розсекречені документи та наукові дослідження, що допомагають розібратися у причинах трагічних подій та зруйнувати поширені міфи про Чорнобиль.

  • Вирушити у віртуальну подорож зоною відчуження

Побачити з висоти пташиного польоту теперішній стан Чорнобиля, Прип'яті, радіолокаційну станцію «Дуга» та покинуті села Полісся можна у блоці «Природа» завдяки відео, спеціально знятому для проєкту «Чорнобиль. Подорож» у форматі 360⁰.

Проєкт створений за ініціативи Офісу Президента України Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством з управління зоною відчуження. Сайт «Чорнобиль. Подорож» розробив веб-продакшн студія Gremcy.

Сайт працює в режимі бета-тестування. 

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.