fbpx
Сьогодні
17:45 18 Лис 2021

Поліція затримала осіб, які планували замах на міністра аграрної політики Лещенка

Очільник МВС України Денис Монастирський повідомив, що поліція затримала осіб, які планували замах на міністра Лещенка

Про це Монастирський сказав під час брифінгу.

Правоохоронці інсценували його викрадення, вбивство та поховання, аби затримати замовників замаху — громадянку України та громадянина США.

Монастирський розповів, що у серпні поліції надійшла інформація, що громадянка України шукає виконавця для вбивства громадянина України. Правоохоронці почали спостерігати за спілкуванням цієї жінки та кілером. Зрештою з'ясувалося, що основний замовник вбивства — громадянин США.

За інформацією правоохоронців, цей чоловік замовив послуги колектора, який мав вимагати кошти з колишнього бізнес-партнера американця. Колектор взяв за вибивання боргів 150 тисяч доларів, проте своєї цілі не досягнув, а гроші — не повернув. Зрештою американець замовив вбивство колектора.

Після цього правоохоронці зробили імітацію викрадення цього українця. Туди приїхали замовники і переконалися, що чоловіка і справді нібито вбили.

Далі слідчі продовжили спостерігати за замовниками. Коли ті переконалися у нібито смерті чоловіка, вони почали готувати замах на ще одну людину, у якої вони перед цим хотіли вибити видумані борги. Цією людиною був Лещенко.

Зазначається, що усе спілкування задокументовано.

"Учора 17 листопада була зустріч замовників та кілера. Було надано завдаток у розмірі 20 тис. доларів", – сказав Монастирський.

Громадянин США мав виїхати з України після цього. Вбити Лещенка мали, коли американець вже прибув до США.

Всіх підозрюваних затримали, їм загрожує довічне позбавлення волі.

"Статті, за якими буде оголошено підозру, є особливо важкими. За них передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі. Справедливість звичайно ж оцінить суд", – заявив міністр.

За словами начальника Національної поліції Ігоря Клименка, наразі замовники – громадянка України й громадянин США – знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання.

З жовтня 2019 року Роман Лещенко був Уповноваженим президента України з земельних питань, а з грудня 2020-го — міністром аграрної політики та продовольства України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: