fbpx
Сьогодні
15:39 18 Лис 2021

З 2022 року у Швейцарії дозволять одружуватися одностатевим парам

З 1 липня 2022 року одностатевим парам дозволять одружуватися у Швейцарії.

Про це повідомляє Reuters.

Уряд схвалив ініціативу «Шлюб для всіх». Вона передбачає рівні з гетеросексуальними парами права для ЛГБТ-спільноти, дозволивши її представникам всиновлювати дітей разом і полегшуючи отримання громадянства для одностатевих пар. Також лесбійським парам дозволять робити штучне запліднення.

Під час референдуму майже дві третини виборців проголосували «за». Це зробило Швейцарію однією з останніх країн Західної Європи, яка легалізувала одностатеві шлюби.

З початку січня одностатеві пари, які одружилися за кордоном, отримають визнання цього статусу у Швейцарії.

Натомість дозвіл на укладання одностатевих шлюбів у самій Швейцарії набуде чинності через шість місяців. Підготовку до шлюбу можна подати до 1 липня. Нині одностатеві пари можуть лише зареєструвати партнерство, але після цієї дати такої можливості більше не буде.

Автори законопроєкту очікують, що кілька сотень людей скористаються зміною закону протягом першого року набуття чинності.

Довідка

Парламент Швейцарії дозволив одностатевим партнерам вступати у шлюб ще минулого року. Ініціативу легалізації одностатевих шлюбів висунула Партія «зелених» лібералів. Відповідний законопроєкт підтримав і уряд.

Натомість проти змін у законодавстві виступила «Народна партія». Разом із низкою консервативних груп вона стала ініціатором референдуму.

На думку противників легалізації одностатевих шлюбів, це рішення означатиме «смерть батьківства». Вони казали, що хочуть захистити «традиційний шлюб» між чоловіком та жінкою.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: