fbpx
Сьогодні
08:49 18 Лис 2021

Відсьогодні Вінницька область у "червоній" зоні карантину

У Вінницькій області із 18 листопада встановлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення було ухвалене Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов написав у Телеграмі.

«За результатами засідання Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 18 листопада 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Вінницької області», – зазначив Немчінов.

Він нагадав про те, що "червоний" рівень епіднебезпеки передбачає низку обмежень, які запроваджуються в регіонах. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів.

Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Як повідомляє Урядовий портал, заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін відзначив, що в регіоні спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома ознаками.

"Зокрема, кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженими та підозрілими випадками коронавірусної інфекції протягом останніх семи днів на 100 тис. населення, що становить 78,3 – 83,3 та коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19, що коливається в межах 22-23,1%", – розповів Кузін.

Голові ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Як повідомлялося, Державна комісія з 12 листопада 2021 року встановила червоний рівень епідемічної небезпеки на території Черкаської області. До того дня до червоної зони епіднебезпеки було віднесено Київ, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську, Херсонську, Хмельницьку, Чернігівську області.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: