fbpx
Сьогодні
22:09 18 Лис 2021

В ОПУ засудили публікацію внутрішніх документів ГУР щодо "вагнерівців"

Радник керівника офісу Президента Михайло Подоляк засудив публікацію журналістами секретних внутрішніх документів Головного управління розвідки Міноборони щодо операції із затримання «вагнерівців»

Про це йдеться в його коментарі, переданому Укрінформу, щодо документів, які оприлюднила журналістка Яніна Соколова, що підтверджують підготовку в Україні спецоперації "Авеню" із затримання найманців ПВК "Вагнер" і той факт, що її фінальний етап був перенесений за рішенням вищого військово-політичного керівництва.

«На мій погляд, абсолютно некоректно, тим більше у воюючій державі, коли громадяни цієї держави "вивалюють" в публічну площину методи роботи власної розвідки, розкривають алгоритми, методики і навіть абсолютно непублічні цілі роботи розвідників. Це дуже серйозний і болючий удар по наших можливостях як держави – коли зробили відкритими конкретні факти про документування учасників війни проти України, яке проводилося з 2014 року. Наш противник знає тепер усі найважливіші нюанси того, як нашим розвідникам і спецслужбам вдавалося збирати докази винуватості росіян», – заявив Подоляк.

Він зазначив, що «вагнергейт» почався з публікації російських пропагандистів у "Комсомольській правді" 6 серпня 2020 року, але, за словами Подоляка, найважливішу інформацію оприлюднили громадяни України.

"Хто "вивалив" абсолютну більшість фактів про документування та про розвідувальні заходи України? Про способи нашої агентурної роботи? Про методики дистанційного вербування? Це зробили окремі наші співгромадяни. Тобто вони, по суті, неусвідомлено виконали контррозвідувальні функції за російські спецслужби. До цього точно не можна ставитися спокійно", – заявив він.

З іншого боку, вважає Подоляк, після публікації звітів Bellingcat і парламентської ТСК, які займалися кейсом «вагнерівців», дуже добре видно, як легко створюються та поширюються фейки.

"Було "закинуто" росіянами, що нібито нашою розвідкою керує ЦРУ. Було закинуто і з Москви, і з окремих політичних штабів в Україні, що нібито була велика міжнародна "спецоперація" за участю американських, турецьких, ізраїльських і британських спецслужб. Були закинуті якісь фейкові розсадки у турецькому літаку, якісь фейкові дані нібито про комунікацію з американською або турецькою сторонами. Це все було дезінформацією, яка веде або абсолютно відкрито до Москви, або до політичних невдах зі старих політиків, або до певних відставників з наших спеціальних структур", – сказав радник керівника ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: