fbpx
Сьогодні
12:37 18 Лис 2021

У The Insider заявили про намагання влади України вплинути на розслідування по "Вагнергейту"

Шеф-редактор The Insider Роман Доброхотов розповів, що деякі представники української влади хотіли вплинути на журналістів, які займалися розслідуванням зриву спецоперації по затриманню бойовиків ПВК "Вагнера".

Про це він розповів виданню НВ.

"Наскільки мені відомо, спроби [зупинити розслідування, вплинути на результат] були, але вони безпосередньо до Bellingcat і The Insider не доходили. Як я розумію, деякі особи в українській владі судили по якихось інших реаліях, можливо, українських чи російських, і думали, що журналісти на когось працюють. І якщо на когось вплинути, то, можливо, тоді це вдасться зупинити. <…> Розслідування вийшло у тому вигляді, в якому ми хотіли його бачити; як ми сподіваємося, максимально об'єктивним. Жодної цензури: нічого не було вилучено чи додано. Там лише те, що добре перевірено", – заявив Доброхотов.

Він також пояснив, чому вихід розслідування кілька разів переносили. Причина в намаганні протягом довгого часу отримати коментар від Офісу президента України.

"Одна з причин [перенесення оприлюднення розслідування] була пов'язана з тим, що ми хотіли отримати якусь офіційну відповідь, якесь роз'яснення з боку Офісу президента і від самого президента. Пів року тому були всі запити надіслані. <…> Ішла якась дуже дивна тяганина: то погоджувалися говорити, то відмовлялися, то пропонували поговорити з кимось іще. <…> Операцію було зупинено, судячи з усього, на політичному рівні, тому хотілося інтерпретацію [української влади] отримати", — пояснив Доброхотов.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: