fbpx
Сьогодні
18:22 18 Лис 2021

Сенниченко просить уряд оперативно дати гарантії переможцю конкурсу по ОГХК

Фонд держмайна цього тижня направив до уряду проєкт розпорядження щодо надання додаткових гарантій переможцю конкурсу з продажу ОГХК, який призначили на 20 грудня.

Про це під час прес-конференції заявив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко який оголосив, що йде з посади, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми отримали з радником запити від кількох міжнародних компаній з репутацією, які готові взяти участь в аукціоні 20 грудня, і це залежить від того, чи надасть уряд України додаткові гарантії для інвесторів значних інвестицій в Україну", – сказав Сенниченко.

За його словами, в українській практиці вже був досвід ухвалення такого розпорядження під час приватизації "Центренерго".

Він пояснив – йдеться про те, що покупець приймає рішення, виходячи з наданих йому на момент конкурсу даних, а якщо "як чорт з табакерки" з'являться нові негативні обставини (наприклад, чергове втручання правоохоронців), то це вже буде проблемою уряду, а не інвестора.

Сенииченко зауважив, що рішення бажано прийняти оперативно, оскільки термін подання заявок спливає 10 грудня.

Він додав, що договори про конфіденційність з Фондом підписали 29 компаній, які зацікавилися ОГХК, у тому числі 16 – іноземних.

Сенниченко вважає, що подана ним заява про відставку не повинна вплинути на проведення цього конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: