fbpx
Сьогодні
21:49 17 Лис 2021

У "Слузі народу" відреагували на розслідування щодо "вагнерівців"

Розслідування Bellingcat "Вагнергейт" щодо захоплення бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" не містить переконливої доказової бази.

Про це на телеканалі "Україна 24" заявив народний депутат від "Слуги народу" Юрій Камельчук.

"Те, що я почув, якщо мені не зраджує моя пам'ять, за кілька хвилин… Ви сказали "президент, мовляв…" Як пан Єрмак, так і президент, не стверджували, що операції не було. Вони лише говорили, що операція була не українською. Іще один факт, точніше відсутність фактів. Чи є якісь реально документи, аудіо, відеозаписи, які підтверджують ці слова, які ви кажете, "мовляв", – сказав "слуга народу".
Камельчук запропонував "трішки серйозніше глянути на розслідування, яке ми чекали рік".

"У результаті з'явилася текстова версія розслідування без представлення жодної документальної чи іншої доказової бази. Тому чесно кажучи, на мій погляд, розганяння цієї історії направлене тільки в одне місце – дискредитувати українську владу, дискредитувати українські спецслужби в очах наших міжнародних партнерів. Більше нічого поки що я не бачу. Якщо Bellingcat при всій повазі, я знаю, що вони досягають колосальних результатів, інколи більших, ніж спецслужби різноманітних країн. Якщо вони додадуть ще фактів, які можна перевірити – документальних, аудіовізуальних матеріалів, на які можна спертися, все решта виглядає лише як спостереження і висновки окремих осіб. На підставі чого – поки що невідомо", – наголосив нардеп.

Раніше Bellingcat опублікували розслідування про "вагнерівців".

Повний текст розслідування читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: