fbpx
Сьогодні
17:40 17 Лис 2021

У Києві розпочинають реставрацію та реконструкцію стадіону "Старт"

Фото: facebook.com/ogaryaga

У Києві розпочинають масштабні роботи з реставрації та реконструкції спортивного комплексу "Старт" – сьогодні вже почали встановлювати паркан навколо комплексу.

Про це повідомив голова Шевченківської державної адміністрації в місті Київ Олег Гаряга.

"Нарешті бюрократичні бар'єри подолано – всі погоджувальні етапи з проєктування реставрації легендарного стадіону «Старт» завершені! У цей понеділок ми уклали договір із генеральною підрядною організацією. І все це означає, що ми розпочинаємо масштабні роботи з реставрації та реконструкції спортивного комплексу «Старт» – сьогодні вже почали встановлювати паркан навколо комплексу!" – пише він.

Старт

Фото: facebook.com/ogaryaga

Проєкт з відновлення стадіону «Старт» поділений на два етапи:

І етап – це реставрація та часткова реконструкція історичної частини спортивного комплексу (реставрація меморіалу, вхідної брами, спортивного ядра як пам'яток історії, реконструкція існуючих трибун та створення музею історії стадіону).

ІІ етап – це нове будівництво та доброустрій (будівництво мультифункціонального комплексу з підземним паркінгом, льодовою ареною, тренажерними залами, дитячий майданчик, сучасне спортивне містечко з елементами для воркауту, тенісні корти; близько 1,5 га зелених зон і скверів та багато іншого для дозвілля та відпочинку).

Старт

Фото: facebook.com/ogaryaga

Раніше анонсувалося, що стадіон "Старт" в Шевченківському районі на вулиці Шолуденка в Києві почнуть реконструювати ще у 2020 році. Там планують побудувати льодову арену, окремий спорткомплекс і скейт-парк.

Довідка

У жовтні 2018 року Кабінет міністрів повернув стадіон "Старт" на баланс Києва. Раніше стадіон був переданий під забудову, проте інвестор не виконав взяті на себе зобов'язання, і договір розірвали.

Збудований в минулому столітті для проведення олімпіад, славетний стадіон обріс легендами у часи Другої світової війни. Тоді на ньому нібито пройшов відомий на весь світ "Матч смерті", в якому кияни впевнено перемогли команду гітлерівських окупантів. 

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: