fbpx
Сьогодні
15:18 17 Лис 2021

Регуляторна служба перевірить "доцільність та адекватність" здорожчання проїзду у Києві

Фото Freepik

Голова Державної регуляторної служби (ДРС) України Олексій Кучер заявив, що його відомство ще має перевірити "доцільність та адекватність" підвищення вартості проїзду до 20 грн у комунальному транспорті Києва.

Про це повідомляє пресслужба ДРС.

Кучер зробив зауваження міському голові столиці Віталію Кличку, що перед розв'язанням питання про підвищення вартості проїзду необхідно обов'язково отримати позицію держрегулятора

"Якщо ДРС дійде висновку, що це підвищення є недоцільним або неадекватним, чи якщо Київрада не дослідила всі альтернативні шляхи розв'язання проблеми — рішення не може бути ухвалено", — заявив Кучер.

У Службі наголошують, що порушення вимог регуляторного законодавства є безумовною підставою, щоб скасувати ухвалене рішення через суд.

Як повідомляла Рубрика, влада Києва напередодні заявила, що з 1 січня 2022 року у столиці підвищують тариф на проїзд у гродському транспорті. Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка.

У разі оплати проїзду з використанням «картки киянина» вартість поїздки становитиме 12 грн незалежно від кількості поїздок (за відсутності пільг).

Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки становитиме від 15 грн (при купівлі 50 поїздок) до 20 грн (при купівлі 1-9 поїздок).

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник каже, що столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів. Це, за його словами, пов'язано зі значним зростанням вартості складових тарифу: вартість палива, електрики, розмір мінімальної зарплати та індексу споживчих цін.

Нагадаємо, ще у травні мер Києва Віталій Кличко переконував, що тариф не буде вищий за 20 гривень.

13 травня «Київський метрополітен» і «Київпастранс» попросили владу столиці підвищити ціну за проїзд до більше як 21 грн або виділити додаткові гроші з бюджету міста для підтримки підприємств під час пандемії.

У метрополітені нарікали на зменшення кількості пасажирів під час пандемії, а в «Київпастрансі» — ще й на підвищення тарифів на електроенергію.

Згідно з розрахунками метрополітену, економічно обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 гривні. У «Київпастрансі» кажуть, що для них обґрунтовані тарифи на 2021 рік — 25,18 грн на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) та 78,90 грн на проїзд міською електричкою.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: