fbpx
Сьогодні
16:05 17 Лис 2021

Разумков прокоментував вихід нардепа зі свого міжфракційного об'єднання

Фото: Укрінформ

Нардеп з фракції "Батьківщина" відкликав свій підпис зі списку парламентаріїв, які захотіли приєднатися до міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Подію прокоментував на "Україна 24" ексспікер Верховної Ради, член "Розумної політики" Дмитро Разумков.

"Люди як кораблі – хтось не доплив, тому що йому допомогли. Так і з деякими нашими колегами, які сьогодні не поруч. Я думаю, що це сталося не просто так, а тиск, який відбувався і з Офісу президента, і з фракції… Факт залишається фактом. Що стосується інших народних депутатів, то тут розповідали, що всі розійдуться… Ні, не розійдуться. Такого "подарунка" ніхто їм не робитиме. Але тут точно ніхто не буде гнатися за кількістю, тут точно є головним питанням якість. У стінах парламенту достатньо формувань, які об'єднуються на засадах кількості. А "Розумна політика" повинна бути розумною, у тому числі й в кадровому форматі", — повідомив Разумков.

Він також зазначив й те, що на нардепів можуть чинити тиск з Офісу президента.

"Якщо ми з вами говоримо про тиск, є нардепи, яких вже сьогодні намагаються позбавити можливості виконувати їх функції, я зараз не кажу навіть про мандат, це окрема історія. Просто люди злякалися, зрозумівши, чим це для них закінчиться", – сказав він.

Він також зазначив, що нардепам могли погрожувати звільненням їхніх родичів з якихось посад.

"Коли опускаються до таких речей, які знаходяться поза межами людської гідності, розповідаючи про те, що ми будемо звільняти твоїх родичів, будемо робити ще якісь речі, які неприпустимі не тільки в політиці, але і в нормальному суспільстві, – відповідати треба буде і перед законами, і перед Богом", – сказав політик.

Нагадаємо, що нардеп Володимир Кабаченко ("Батьківщина"), який раніше підписався під списком нардепів, які ввійшли до складу МФО, відкликав свій підпис.

Довідка

5 листопада стало відомо про бажання колишнього голови Ради створити власне міжфракційне об'єднання, куди доєднаються деякі депутати "Слуги народу", "Батьківщини" та позафракційні.

29 жовтня в керівництві фракції "Слуга народу" сказали, що розглянуть питання позбавлення Разумкова мандата на найближчому з'їзді партії.

Останні соціологічні опитування показують суттєве зростання президентського рейтингу Разумкова. Його відставку з посади спікера парламенту підтримало лише 8% українців.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець заявив, що депутати, які хочуть вступити в міжфракційне об'єднання Дмитра Разумкова, повинні будуть скласти свої мандати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: