fbpx
Сьогодні
10:57 17 Лис 2021

Pfizer просить дозволу на застосування її експериментальних ліків від коронавірусу

Американська фармацевтична компанія Pfizer подала запит до Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США з проханням дозволити використовувати її експериментальний препарат від коронавірусу COVID-19.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

"Сьогодні Pfizer оголосила, що домагається дозволу на екстрене застосування свого експериментального противірусного препарату для прийому внутрішньо під назвою PAXLOVID, щоб лікувати COVID-19 — при слабкому або помірному перебігу захворювання — у пацієнтів з підвищеним ризиком госпіталізації або смерті", — вказано у повідомленні.

Якщо буде отримано відповідний дозвіл, то PAXLOVID стане першими ліками для лікування COVID-19 у вигляді таблеток. Компанія наполягає, що препарат допомагає уникнути тяжкого перебігу COVID-19, що призводить до госпіталізації та смерті.

У документі йдеться, що ліки зможуть призначати як пацієнтам, які перебувають на лікуванні вдома, так і пацієнтам у групі ризику з появою перших ознак захворювання на коронавірусну інфекцію.

За даними Pfizer, компанія прагне отримати схвалення свого препарату від коронавірусу на підставі позитивних результатів попереднього аналізу клінічних досліджень, в яких взяли участь ті випробувані у віці 18 років і старше з підтвердженим діагнозом COVID-19, хто був схильний до високого ризику прогресуючого та тяжкого захворювання. Дослідження показало, що ліки здатні на 89% скоротити ризики госпіталізації або смерті.

«У зв'язку з більш ніж 5 млн смертей і незліченними життями, які торкнулися глобально цього руйнівного захворювання, існує термінова необхідність у варіантах лікування, які рятуватимуть життя. Висока ефективність PAXLOVID, виявлена в ході недавніх клінічних випробувань, а також його потенціал, у разі схвалення, рятуватиме життя та запобігатиме госпіталізації…», — заявив глава Pfizer Альберт Бурла.

Раніше стало відомо, що Pfizer підписала угоду з Патентним пулом лікарських засобів, яка дозволить компаніям по всьому світу виробляти їх експериментальні ліки проти коронавірусу COVID-19.

Патентний пул лікарських засобів — це організація, що діє за підтримки ООН, яка сприяє розробці медичних препаратів для країн із низьким та середнім рівнем доходу.

Угода дозволить полегшити додаткове виробництво та розповсюдження досліджуваного препарату, поки у Pfizer чекають дозволу на використання від регулюючих органів.

Кваліфіковані виробники ліків у всьому світі зможуть забезпечити новим препаратом 95 країн.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: