fbpx
Сьогодні
14:58 17 Лис 2021

NASA вперше відправить на Міжнародну космічну станцію темношкіру жінку

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) визначилося зі складом екіпажу четвертої місії космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС). Вперше на станцію відправлять темношкіру жінку.

Про це повідомили у NASA, передає "Нromadske".

Так, до місії доєдналася Джесіка Уоткінс. Три інші члени екіпажу — Челл Ліндгрен (командир) і Роберт Хайнс (пілот) із NASA, а також астронавтка Європейського космічного агентства італійка Саманта Крістофоретті. Уоткінс працюватиме бортінженеркою.

Екіпаж корабля Crew Dragon-4 вирушить до МКС у квітні 2022 року на ракеті-носії SpaceX Falcon-9 з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. За планом, астронавти проведуть на станції 6 місяців.

Про Уоткінс

Вона стала астронавткою у 2017 році, пройшовши всі необхідні випробування Комітету з відбору астронавтів NASA. Цей політ у космос стане першим у її кар'єрі.

Джесіка Уоткінс — геолог зі штату Колорадо, є випускницею Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, де вона вивчала зсуви на Марсі та Землі. Науковиця співпрацювала з науковими лабораторіями NASA над проєктами, включаючи місію марсоходу Curiosity.

Зазначимо, що першою темношкірою жінкою на МКС мала стати Джанет Епс у 2018 році. Але її замінив інший астронавт з причин, які у NASA не пояснили. Першою темношкірою жінкою, яка побувала в космосі, стала Мей Джемісон у 1992 році.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: