fbpx
Сьогодні
19:30 17 Лис 2021

На Закарпатті почали анонімну вакцинацію від COVID-19: навіщо це рішення

Фото: Reuters

Анонімний кабінет вакцинації почав працювати в Ужгороді. На вулиці Східній, 4/1 від коронавірусу можуть вакцинуватися люди, які занесені в систему як вакциновані, але щеплення не отримали.

Про це повідомив лікар-інфекціоніст Віктор Петров, передає Суспільне.

В анонімному кабінеті зможуть зробити щеплення й ті, хто має фейкову паперову довідку про COVID-вакцинацію.

Відкритий він і для людей, які мають намір вакцинуватися анонімно.

"Для того, щоб вакцинуватися, навіть не потрібно буде вказувати свої особисті дані, зокрема, прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, свій телефон. Щоби можна було якимось чином вести медичну документацію, необхідно буде придумати або номер, або ім'я і підписати інформовану згоду, яку ви будете повинні віддати медичному працівнику для того, щоб він отримав юридичне право ввести вам вакцину", – розповів лікар.

За його словами, в анонімному кабінеті є всі схвалені МОЗ вакцини. Кабінет працюватиме цілодобово і без запису.

Ініціатива щодо запровадження такого проєкту на Закарпатті належить керівнику кафедри соціальної роботи Ужгородського національного університету професору Федору Шандру.

За його словами, в області було проведено соціологічне дослідження, і наразі на Закарпатті нараховується 4 тисячі фальшивих сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

На думку науковця, тепер люди, які зробили помилку і купили фальшивий сертифікат про вакцинацію, отримали шанс це виправити і врятувати своє життя та здоров'я, повідомляє ZAXID.NET.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: