fbpx
Сьогодні
11:38 17 Лис 2021

На Чернігівщині за грантові кошти ЄС будують сучасну набережну

English version here

У місті Новгороді-Сіверському за грантові кошти Європейського Союзу над Десною будують набережну.

Про це повідомив заступник Новгород-Сіверського міського голови Сергій Йожиков, передає "Укрінформ".

"Місто виграло грант Євросоюзу на розвиток туризму в розмірі понад 13 млн грн. З них 11,5 млн витрачається на будівництво набережної протяжністю майже 1 км, а решта (в тому числі і наше співфінансування) піде на благоустрій інших туристичних зон і локацій", – сказав посадовець.

Заступник мера розповів, що набережну будують над Десною попід горою, на якій знаходиться Спасо-Преображенський монастир.

Це буде абсолютно нова дорога зі стоянкою для малотоннажних транспортних засобів (мопедів, велосипедів та ін.), яку влітку з двох боків перекриватимуть шлагбаумами і робитимуть виключно пішохідною. Від річки Десни дорогу відділятиме існуючий міський пляж. Набережна будується на місці ґрунтовки.

Зі слів Сергія Йожикова, до кінця поточного року підрядник має вкрити набережну асфальтом, а в наступному році встановити на ній 35 LED-ліхтарів, збудувати на пляжі дитячий та спортивний майданчики.

Посадовець додав, що це найбільший інвестиційний проєкт Новгород-Сіверської громади за останні десятиліття, спрямований на підвищення туристичної привабливості міста.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: