fbpx
Сьогодні
13:31 17 Лис 2021

Кулеба відповів на "пропозицію" євродепутата розмістити мігрантів в Україні

Німецький депутат Нільс Шмід і його колеги мають зосередитися на допомозі Україні стати членом ЄС, що буде найкращим способом залучення нашої країни до вирішення проблеми мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у середу, 17 листопада, в ефірі телеканалу «1+1» у відповідь на запитання, чи є в ЄС настрій залучити Україну до вирішення проблеми з мігрантами на кордоні з Білоруссю.

Міністр зауважив, що на офіційному рівні жодних пропозицій, подібних до озвученої німецьким депутатом Нільcом Шмідом, не лунало.

«Взагалі найкращий спосіб максимально залучити Україну до будь-чого – це взяти нас у ЄС. От коли ми будемо членами Європейського Союзу, тоді ми будемо стовідсотково координувати свої зусилля і спільно нести тягар будь-якої проблеми або радість будь-якого успіху з тією ж Німеччиною», – сказав Кулеба.

У цьому контексті він закликав німецького депутата Шміда та його колег зосередитися на досягненні «цілком зрозумілої і простої мети» – членства України в ЄС.

«Тоді будемо обмінюватися думками. А поки що ніяких порад нам давати не треба», – резюмував глава української дипломатії.

Як повідомляла Рубрика, експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільc Шмід в інтерв'ю Deutschlandfunk висловив пропозицію відкрити контрольований шлях для мігрантів до Польщі і залучити Україну до вирішення проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Шмід запропонував, щоб тисячі мігрантів на кордоні між Білоруссю та Польщею отримали контрольований шлях до країни, а потім їх необхідно доставити в третю країну за межами ЄС, де вони мають пройти через процедури отримання притулку.

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи після засідання Ради національної безпеки і оборони 10 листопада на прохання журналістів заяву німецького політика, запропонував німецьким депутатам взяти додому «по два-три біженці».

Як повідомлялося, режим Лукашенка після санкцій з боку ЄС спровокував міграційну кризу на кордонах з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

Наразі у прикордонній смузі виявилися заблокованими тисячі людей. З наближенням зими ситуація загрожує перерости у повномасштабну гуманітарну кризу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: