fbpx
Сьогодні
18:32 17 Лис 2021

Кулеба розповів, за яких умов Україна обміркує пропозицію про розміщення мігрантів

Україна буде обмінюватись думками з німецькими депутатами, зокрема і в питаннях щодо мігрантів на польсько-білоруському кордоні, коли стане членом ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

"Ми координуємось із нашими європейськими партнерами. На офіційному рівні жодних подібних пропозицій (прийняти мігрантів в Україні – ред.) не лунало, немає такого. Взагалі найкращий спосіб залучити Україну до будь-чого – це взяти нас у Європейський союз. Коли ми будемо членами Європейського союзу, тоді ми будемо 100% координувати свої зусилля і спільно нести тягар будь-якої проблеми або радість будь-якого успіху з тією ж самою Німеччиною", – сказав міністр.

Він також закликав депутата німецького Бундестагу від соціал-демократичної партії (СДПН) Нільcа Шмідта, а також інших депутатів зосередитись на досягненні простої мети – членства України в ЄС.

"Тоді і будемо обмінюватись думками. А поки що порад нам ніяких не треба", – додав Кулеба.

Депутат німецького Бундестагу, речник із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії (СДПН) Нільc Шмід (Nils Schmid) запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на кордоні Польщі та Білорусі.

Він наголосив, що з Україною можна було б домовитися про прийом біженців на той час, поки триває розгляд їхньої заявки про надання притулку в ЄС.

Раніше йому вже відповів секретар РНБО України Олексій Данілов. Він порадив німцям розмістити мігрантів з Білорусі у себе в домівках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: