fbpx
Сьогодні
21:14 17 Лис 2021

Глава Єврокомісії та Зеленський обговорили ситуацію з мігрантами

Президент України Володимир Зеленський і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн провели телефонну розмову. В ході нього сторони обговорили міграційну кризу в ЄС.

Про це повідомляє глава Єврокомісії в Twitter.

"Підтвердила президенту Володимиру Зеленському нашу повну підтримку і допомогу Україні, її суверенітету і територіальної цілісності. Розділили оцінку того, що ситуація на білорусько-польському кордоні є гібридною атакою", – написала вона.

При цьому фон дер Ляйєн додала, що ЄС і Україна продовжать співпрацю в галузі енергетики, а саме постачання і зберігання газу, поновлювані джерела енергії, ефективність.

Як повідомляла Рубрика, експерт із зовнішньополітичних питань фракції Соціал-демократичної партії у німецькому Бундестазі Нільc Шмід в інтерв'ю Deutschlandfunk висловив пропозицію відкрити контрольований шлях для мігрантів до Польщі і залучити Україну до вирішення проблеми біженців на кордоні з Білоруссю.

Шмід запропонував, щоб тисячі мігрантів на кордоні між Білоруссю та Польщею отримали контрольований шлях до країни, а потім їх необхідно доставити в третю країну за межами ЄС, де вони мають пройти через процедури отримання притулку.

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи після засідання Ради національної безпеки і оборони 10 листопада на прохання журналістів заяву німецького політика, запропонував німецьким депутатам взяти додому «по два-три біженці».

Як повідомлялося, режим Лукашенка після санкцій з боку ЄС спровокував міграційну кризу на кордонах з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

Наразі у прикордонній смузі виявилися заблокованими тисячі людей. З наближенням зими ситуація загрожує перерости у повномасштабну гуманітарну кризу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: