fbpx
Сьогодні
18:27 16 Лис 2021

"Є дві можливості": у "Слузі народу" розкрили деталі, як скористатися тисячею від Зеленського

Влада працює над списком напрямків, куди українці зможуть використати 1000 грн, отриману за вакцинацію від коронавірусу.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Леся Забуранна, коментуючи ідею президента Володимира Зеленського щодо вакцинації за гроші.

"Ми чули у зверненні президента, що дана програма почнеться з 19 грудня, і найпростіший шлях отримання – ще якщо ви зареєстровані в додатку "Дія" і надаєте підтвердження, що є вакцинація двома дозами. Але, в той же час, розуміючи, що не всі українці мають змогу бути зареєстрованими, не мають змогу автоматично звернутись через додаток "Дія", наразі уряд шукає альтернативні шляхи, яким чином українці можуть отримати ці кошти", – пояснила вона.

Депутатка розповіла, яким чином безпосередньо це буде відбуватися.

"Є дві можливості. Перша – це дійсно законопроєкт, яким внесено зміни до державного бюджету щодо виділення коштів. Планується 3 млрд в 2021 році і одразу на початку 2022 року – ще 3 млрд. Або це буде перерозподіл видатків, якщо буде визначена певна бюджетна програма, за якою, наприклад, кошти не використалися в повному обсязі, тоді це може бути простіше – постанова Кабміну. Теж наразі в найближчий час буде зрозуміло, яка буде методологія виділення цих коштів", – сказала Забуранна.

За її словами, багато народних депутатів і представників уряду "висловили позицію, що, можливо, ще додатково продумаємо ті напрями, наприклад, оплата комунальних платежів, якими можуть скористатися українці, які не бажають безпосередньо використати кошти за означеними напрямами".

"Тобто це питання опрацьовується, до кінця тижня буде відомий конкретний перелік тих напрямів, куди люди зможуть використати 1000 грн", – додала "слуга народу".

Раніше Зеленський повідомив, що за вакцинацію від коронавірусу обома дозами українці отримають по тисячі гривень. Їх можна буде витратити лише у певних сферах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: