fbpx
Сьогодні
14:57 16 Лис 2021

Шмигаль пояснив, звідки візьмуть гроші для виплат covid-вакцинованим

Кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть з державного бюджету.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області, повідомляє "Укрінформ".

"Це кошти з державного бюджету, звичайно. Це наші із вами кошти", – сказав Шмигаль.

Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після.

Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не "тисячею за вакцинацію". За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки.

Никифоров також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є "Дія", і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: