fbpx
Сьогодні
12:51 16 Лис 2021

Німеччина тимчасово призупинила процедуру сертифікації газопроводу "Північний потік-2"

Фото Reuters

Федеральне агентство з питань мереж Німеччини (BNetzA) тимчасово призупинило процедуру сертифікації "Північного потоку-2" до завершення створення німецької дочірньої компанії. Без цього трубопровід не відповідатиме законам країни.

Про це заявили у пресслужбі регулятора.

Зазначається, що компанія Nord Stream 2, штаб-квартира якої розташована у Швейцарії, вирішила не змінювати свою юридичну форму, а натомість заснувати дочірню компанію відповідно до законодавства Німеччини. Через неї управлятимуть саме німецькою частиною російського газопроводу.

До моменту створення цієї компанії сертифікацію призупинили. А після початку роботи регулятор Німеччини перевірить її на відповідність усім вимогам, щоб сертифікація продовжилась.

Київ обіцяє виступати проти сертифікації газогону, якщо вона не відповідатиме європейському законодавству.

Довідка

Газопровід «Північний потік-2» збудував російський «Газпром» разом із провідними енергетичними компаніями Німеччини, Франції та Австрії. Роботи уже завершилися і наразі триває процес сертифікації, якому намагається завадити Україна через великі безпекові ризики як для себе, так і для усієї Європи.

Європарламент закликав зупинити будівництво газопроводу, а німецькі природоохоронні організації подавали скарги, щоб заморозити прокладання труб. Але в Німеччині відповідали, що не можуть зупинити процес, адже проєкт будівництва схвалили багато років тому, а його скасування загрожувало б судами проти країни.

Росія після запуску газогону отримає можливість постачати весь свій газ до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. Це призведе до втрати Україною доходів від транзиту газу в декілька мільярдів доларів на рік.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: