fbpx
Сьогодні
22:02 16 Лис 2021

Moderna подала заявку на реєстрацію дитячої вакцини проти COVID-19

Американська компанія Moderna подала заявку на реєстрацію дитячої вакцини від COVID-19 у Канаді.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Канади.

"Сьогодні Міністерство охорони здоров'я Канади отримало подання від Moderna про отримання дозволу на використання своєї вакцини Spikevax COVID-19 у дітей віком від 6 до 11 років. Як і у випадку з усіма вакцинами проти COVID-19, Департамент надасть пріоритет розгляду цієї заявки, зберігаючи при цьому високі наукові стандарти безпеки, ефективності та якості", – йдеться у повідомленні.

Препарат Spikevax дозволять використовувати лише тоді, коли науковий огляд доведе безпечність та користь вакцини, які переважають над ризиками. Під час огляду врахують результати клінічних досліджень та інформацію про вплив COVID-19 на здоров'я дітей у Канаді.

Зазначається, що це вже друга вакцина для дітей, яку перевіряють у відомстві. У жовтні 2021 року таку ж заявку подавали щодо вакцини Pfizer-BioNTech Comirnaty. Зараз міністерство розглядає це подання.

"Дослідження вакцини Moderna Spikevax тривають у дітей віком до 6 років, інші виробники також тестують свої вакцини на дітях різного віку. Міністерство чекає дані для різних вікових груп, щоб переглянути їх у найближчі місяці", – йдеться у повідомленні.

Раніше Зеленський повідомив, що за вакцинацію від коронавірусу обома дозами українці отримають по тисячі гривень. Їх можна буде витратити лише у певних сферах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: