fbpx
Сьогодні
16:14 16 Лис 2021

У Станиці Луганській відкрили перший на сході України "Дія Центр"

English version here

Фото: t.me/vereschuk_iryna

У Станиці Луганській (Луганська область) сьогодні, 16 листопада, відкрили «Дія Центр».

Про це пише Східний Варіант з посиланням на реліз ПРООН.

«Наші громадяни заощадять десятки тисяч годин життя, не стоячи в чергах. Тепер у людей буде єдине вікно, де можна отримати послуги швидко і якісно. Для нас це перші кроки. Сподіваємося, що не останні. Це і є ті кроки, які ми називаємо м'якою силою інтеграції. Спасибі всім причетним. Бажаю успішної роботи і вдячних клієнтів», – заявила віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу після відкриття центру.

Дія Центр

Фото:
t.me/vereschuk_iryna

Присутня на відкритті Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева підкреслила, що ПРООН в Україні допомагає покращити та розширити доступ до державних послуг у громадах, які постраждали від збройного конфлікту на сході України, пропонуючи місцевим жителям практичні рішення у відповідь на їхні потреби.

«Ми впроваджуємо програми у співпраці з міжнародними партнерами та місцевою владою, допомагаючи зацікавленим сторонам визначати інноваційні та довготривалі рішення для викликів у сфері розвитку, а також зміцнювати стійкість, соціальну включеність та згуртованість, – додала пані Ґерчева. – Ми прагнемо, щоб органи місцевого самоврядування були оснащені всіма необхідними інструментами для того, щоб задовольнити запити людей та сприяти сталому розвитку».

Заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська зазначила, що відтепер близько 25 тисяч жителів Станиці Луганської, а також мешканці непідконтрольних уряду України територій, зможуть отримати більше як 200 державних послуг у єдиному просторі – зручно та швидко.

«Працюємо над тим, щоб модернізованих Центрів ставало дедалі більше», – додала пані Рабчинська.

Дія Центр

Фото:
t.me/vereschuk_iryna

Вона уточнила, що в станично-луганському «Дія центрі» доступно 260 послуг, а згодом їх кількість збільшиться до 400.

У Мінцифри зазначали, що «Дія центри» відрізняються від звичайних центрів надання адміністративних послуг тим, що відповідають 12 критеріям: «зручний, швидкий, сучасний, безбар'єрний, простий, людяний, надійний, досконалий, доступний, прозорий, привітний і дієвий».

Ремонт будівлі та оснащення Центру надання адміністративних послуг у Станиці Луганській на суму 500 000 доларів США здійснено ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: