fbpx
Сьогодні
18:38 15 Лис 2021

Венедіктова прокоментувала звинувачення в тиску на Kyiv Post: Я би здивувалася більше тільки якби хтось припустив, що Офіс Генпрокурора зірвав політ на Місяць

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що побачивши висловлювання журналістки видання Кyiv Post Анни Миронюк, сказати, що була здивована – не сказати нічого.

Про це вона написала у Facebook.

"Я би здивувалася більше тільки якби хтось припустив, що Офіс Генпрокурора зареєстрував провадження щодо діяльності NASA і тим самим зірвав політ космонавтів на Місяць", – підкреслила генпрокурор.

За словами Венедіктової, вона постійно спілкуюся з великою кількістю журналістів, які добре знають її методи роботи і жодного разу в житті не чула навіть натяку на подібні претензії.

"Питання, повірте, мені ставлять відверті. І я кажу зараз про журналістів, які верстають інформаційний порядок денний країни. Більш поважних і чесних журналістів в Україні немає", – зазначила Ірина Венедіктова.

Вона додала, що не знайома з власником Kyiv Post Аднаном Ківаном.

"Основне – я вдячна виданню Кyiv Post за надану можливість висловлюватися на сторінках цього ЗМІ. У мене склалися прекрасні конструктивні відносини із його головним редактором Браяном Боннером. Це професійна людина, яка вміє аналізувати матеріал та коректна в спілкуванні", – розповідає Венедіктова.

Генпрокурор наостанок підкреслила, що вона заслуховує справи, так чи інакше пов'язані із діяльністю власника видання Кyiv Post Аднана Ківана.

"Подивлюсь сама особисто на те, коли, ким і як ці провадження зареєстровані, а після цього готова запросити представників видання на чесну і відверту розмову. Я покажу вам ці справи (якщо вони є, звісно) і ми з вами разом оцінимо доцільність їх відкриття, розслідування чи, врешті, закриття. Звісно, ця розмова можлива в умовах розуміння принципів нерозголошення таємниці слідства", – запросила Венедіктова журналістів.

Нагадаємо, видання Kyiv Post оголосило про "тимчасове закриття" з 8 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: