fbpx
Сьогодні
14:04 15 Лис 2021

На Kyiv Post тиснули Венедіктова та депутати від "Слуги народу", - журналістка

Фото: "Детектор медіа"

Колишня журналістка Kyiv Post Анна Миронюк каже, що на видання тиснули генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та депутати від "Слуги народу".

Про це вона заявила під час дискусії в Українському кризовому медіацентрі, цитує "Детектор медіа".

За словами журналістки, в листопаді 2020 року Kyiv Post опублікував критичний матеріал про Венедіктову, після якого генпрокурорка викликала до себе в кабінет головного редактора видання Браяна Боннера.

"Вона засуджувала критику на свою адресу і погрожувала піти до суду", – переказує журналістка.

Тоді цю ситуацію вдалося якось залагодити, вона стихла та перейшла в стадію замороженого конфлікту, розповіла Миронюк.

"Минув рік. Журналісти Kyiv Post знов опублікували матеріал, критичний, про перебіг реформ та про роботу генеральної прокурорки, де вони ставили під питання її ефективність. Після цього пройшов певний час і, за словами Браяна, пані Венедіктова відкрила певні розслідування проти Аднана Ківана, які вона потім закрила. Це я кажу зі слів Браяна Боннера.

Пані Венедіктова мала можливість висловитися, вона публікувала колонки в нашій газеті. Для обох матеріалів ми направляли запити до генпрокуратури із проханням про інтерв'ю. Більше того, після першого матеріалу та її тиску на газету, ми увесь час намагались переконати Офіс генпрокурора вийти з великим інтерв'ю та надати можливість журналістам Kyiv Post поставити всі запитання, дати їй можливість висловитися та відповісти на нашу критику.

Вона цією можливістю не скористалася. Ми опинились у ситуації, коли тиск від влади був, він був на різних рівнях. Були певні депутати від "Слуги народу", які погрожували піти до суду після певних матеріалів. Цей тиск був, і я можу лише констатувати ситуацію", – сказала журналістка.

Нагадаємо, видання Kyiv Post оголосило про "тимчасове закриття" з 8 листопада.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: