fbpx
Сьогодні
15:17 15 Лис 2021

Ітака стане першим містом у США, де повністю декарбонізують будівлі

Ітака, штат Нью-Йорк, вирішило стати першим містом у США, яке повністю декарбонізує свої будівлі в межах боротьби зі зміною клімату. Так, місто планує зменшити викиди парникових газів від споруд на 100%.

Про це повідомляє CNBC.

План цього процесу вже затвердила міська рада. Фінансувати програму планують із приватних коштів.

Як зазначає видання, так Ітака показує приклад того, яким чином можуть розвиватися проєкти для боротьби зі шкідливими викидами. CNBC стверджує, що такі міські моделі в перспективі можуть стати кращими за державні зусилля.

Зміни стосуватимуться житлового фонду. Для Ітаки ці будинки є першочерговою турботою з кількох причин. По-перше, 40% споруд були збудовані до 1940 року. По-друге, вони становлять 40% викиду вуглецю.

Водночас місто вже отримує 80% електроенергії від ГЕС та АЕС, тоді як в інших містах перехід може бути складнішим.

"Щодо декарбонізації, ніхто не прийде рятувати нас. Щодо клімату та інфраструктури, ми маємо більшу рішучість та будемо рятувати себе самі. Це найбільший крок, що ми зробили для декарбонізації і, можливо, найбільший крок, яке зробило будь-яке місто", — каже мер Ітаки, Сванте Мірік.

CNBC також пише, що якщо говорити про кліматичну політику, то маленькі американські міста, як-от Ітака та Де-Мойн (штат Айова), готові бути першими та показувати приклад іншим. Вони обидва входять до нового консорціуму ООН під назвою "Контракт про безвуглецеву енергетику 24/7".

"Недостатньо уваги приділяється тому, як працюють невеликі американські міста, і це характерно не лише для декарбонізації", — коментує Мірік.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: