fbpx
Сьогодні
17:26 15 Лис 2021

Американський журнал Newsweek назвав Україну "обраним напрямом для інвестицій"

English version here

Відоме політичне та бізнесове видання Newsweek присвятило багатосторінковий матеріал українському бізнесу, політиці Зеленського з реформування економіки та інвестиційній привабливості України. У ньому Newsweek висвітлив успіхи України у створенні сприятливого інвестиційного клімату та назвав привабливі сфери економіки для прямих іноземних інвестицій. Серед них — сфера видобутку корисних копалин та енергетика. Newsweek відзначив одного з інноваторів цієї галузі — компанію BGV Group Геннадія Буткевича.

У Newsweek зазначають, що у світі в Україні вбачають нову "зірку" для міжнародного інвестування, зважаючи на великий внутрішній ринок України, великі сільськогосподарські, енергетичні ресурси та корисні копалини, а також стратегічне географічне розташування між Європою та Азією. У журналі наголошують також на тому, що у порівнянні з країнами-сусідами Україна не так сильно постраждала від коронавірусної кризи та економіка у нашій країні швидко повертається до попередніх темпів, залишаючи багато можливостей для інвестування у неї. 

Не оминули увагою й амбіції Володимира Зеленського підвищити інвестиційну привабливість країни, який ще у 2019 році визначив привернення прямих іноземних інвестицій в Україну своїм пріоритетом №1. Обіцянки Зеленського надати потенційним інвесторам "інвестиційну няню" — менеджера, що розмовлятиме п'ятьма мовами та буде доступний 24/7 для будь-яких запитань, видання називає "не порожніми словами" та відмічає "великі кроки", які Україна робить у реформуванні економіки. Серед них Newsweek відмічає "значну фіскальну консолідацію, прийняття гнучкого обмінного курсу, реформи тарифів на електроенергію та соціальної допомоги, зміни для підвищення прозорості державних закупівель та спрощення правил ведення бізнесу для кращого залучення прямих іноземних інвестицій". Разом із зусиллями стабілізувати та реструктурувати банківський сектор та створенням нових антикорупційних органів, це сприяє покращенню інвестиційного клімату в Україні.

У виданні також відмітили, що згідно з рейтингом ведення бізнесу, який проводить Світовий банк, Україна у 2020 році піднялася на 5 пунктів і зайняла 64 позицію зі 190, а також стала другою країною у світі за темпами покращення бізнесового клімату. У виданні зазначають, що Україна стабільно рухається до розширення свого інвестиційного потенціалу ще з 2015 року, відколи на наш ринок зайшли такі компанії як Ryanair, H&M, IKEA, General Electric та інші. "Інвестори також стікаються в країну, оскільки уряд спрощує регулювання бізнесу та відкриває державні закупівлі, а Національний банк України повідомляє, що загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) у країні зріс на 5% лише у 2019 році та досяг $51,4 млрд", — пише Newsweek. 

Серед переваг відзначають також те, що Україна має один з найвищих показників державних вкладень в освіту у світі — 6% ВВП. Це теж приваблює іноземних інвесторів — адже означає, що тут вони знаходять висококваліфікованих працівників із нижчими заробітними платами, ніж у західних сусідів України. Так, компанія Microsoft уже планує інвестувати 500 мільйонів доларів у клауд-сервіси тут, в Україні. 

Американський журнал Newsweek назвав Україну

Обкладинка журналу Newsweek за листопад 2021 рік

Окрім ІТ та розвитку технологій, серед перспективних напрямів економічного розвитку, що можуть бути привабливими для іноземних інвестицій видання називає, зокрема, металургійну галузь, фармацевтику, будівництво нерухомості, енергетику та видобуток корисних копалин.

"Видобувний сектор особливо привабливий для інвесторів через величезний потенціал. В Україні розташовуються одні з найбільших у світі родовищ залізної та марганцевої руди та значні запаси рідкісних, критичних та стратегічних сировин, включно з найбільшими в Європі запасами титану та берилію, а також значною кількістю нікелю, урану та графіту, і багатьох інших", — відзначає видання. Унікально привабливими для іноземних інвесторів можуть стати рідкоземельні метали, попит на які у світі зростає з кожним днем. 

Окрім того, привабливим іноземні інвестори вбачають те, що видобуток корисних копалин можна поєднати з енергетичним сектором, коли йдеться, наприклад, про видобуток урану, що його поклади є в Україні. Видобутком урану серед іншого займається українська компанія відомого бізнесмена Геннадія Буткевича BGV Group Management. Компанію BGV Group видання назвало такою, що "відіграватиме вирішальну роль у розвитку галузей майбутнього, включно з індустріями виробництва акумуляторів для електромобілів, сонячних вітрових електростанцій та передових технологій".

геннадій буткевич

Геннадій Буткевич, засновник BGV Group Management

"Ми прагнемо налаштувати повний цикл виробництва. – прокоментував Геннадій Буткевич  Newsweek. Ми знаємо, як правильно створювати великий бізнес у нашій країні (Геннадій Буткевич є співзасновником корпорації АТБ, однієї з найбільших компаній з роздрібної торгівлі в країни, – Ред.). Ми зосереджуємо увагу на продуктах з високою доданою вартістю. І сама Україна – це пропозиція з доданою вартістю – на це пішов час, але за підтримки Президента та бачення майбутнього ми покращуємо бренд країни. Ми, бізнес-спільнота, я вважаю, покращуємо бренд України. Бренд – це довіра, а довіра – це репутація".

У Newsweek закцентували, що під егідою BGV зараз працюють сім дочірніх компаній з бізнес-напрямками, присвяченими графіту, берилію, урану, нафті та газу, титану, цирконію та рідкоземельним елементам, а також граніту. Особлива увага на партнерстві, інноваціях та екологічній стабільності без шкоди довкіллю сприяє розвитку надійних міжнародних проєктів, і компанія співпрацює з партнерами по всьому світу, від Канади та США до Туреччини, Єгипту та ОАЕ, а також країн Індо-Тихоокеанського регіону.

Довідково

Newsweek — Американський щотижневий журнал новин, заснований у 1933 році. Видання зосереджується на висвітленні новин, аналітиці міжнародних проблем, технологій, бізнесу, культури та політики. Newsweek є щотижневим виданням, яке отримало найбільшу кількість найпрестижніших нагород у видавничій галузі, у тому числі National Magazine Awards (найвища видавнича відзнака), Overseas Press Club Ed Cunningham Awards (за найкращі репортажі), і Gerald Loeb Awards (найвища відзнака у діловій журналістиці). А у 2003 та 2004 роках Newsweek отримав нагороду "Excellence in Magazines" від Товариства видавців в Азії.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: