fbpx
Сьогодні
12:43 15 Лис 2021

У додатку "Дія" можна згенерувати covid-сертифікат про одужання

У додатку "Дія" можна згенерувати сертифікат про одужання після коронавірусної хвороби. Такий документ буде дійсним упродовж 90 днів.

Скриншот такого сертифікату опублікувало "РБК-Україна".

Обов'язковою підставою для генерації сертифікату є медичний запис лікаря про діагноз, що фіксуватиметься в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ).

Сертифікат можна згенерувати у додатку на 15-й день від моменту, як лікар внесе позитивний діагноз та ваші дані в систему. У "Дії" пояснювали, що запис повинен мати такий вигляд: "U07.1 — 2019-nCoV гостра респіраторна хвороба".

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я розповідали, що згенерувати сертифікат про одужання зможуть ті, хто перехворіли на COVID-19, упродовж 3,5 місяців до запуску нового функціоналу.

Наразі в "Дії" можна отримати міжнародний, внутрішній "жовтий" та "зелений" сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу. Українські сертифікати визнав ЄС, тож ними можна користуватися під час подорожей.

Нещодавно в "Дії" спростили отримання COVID-сертифікату: тепер не потрібно робити фотопідпис. Окрім того, з 1 листопада в додатку тестують генерування сертифікатів для людей, які зробили ПЛР-тест або одужали.

За даними міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, додатком "Дія" користуються 9 мільйонів українців, які згенерували понад 5 мільйонів COVID-сертифікатів. А понад 900 тисяч українців користуються міжнародними COVID-сертифікатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: