fbpx
Сьогодні
12:31 14 Лис 2021

Ясько та особистий лікар Саакашвілі розповіли про стан ув'язненого

Народна депутатка України та цивільна дружина експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі Єлизавета Ясько заявила, що стан політика у тюремній лікарні значно погіршився і він не може піднятися з ліжка.

Про це вона написала увечері 13 листопада.

Ясько зазначила, що до лікарні пригнали реанімобіль, і Саакашвілі «тепер мають евакувати в реанімацію».

Особистий лікар експрезидента Грузії Ніколоз Кіпшидзе також повідомив про погіршення його стану, але зазначив, що реанімобіль на території в'язничної лікарні із Саакашвілі не пов'язаний.

"Сьогодні перший день, коли він не зміг підвестися з ліжка, у нього дуже сильна слабкість, і він лежить. Він ослаблений. Практично весь день не вставав. Йому трохи важко говорити", — сказав Кіпшидзе журналістам після відвідин Саакашвілі, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, рано чи пізно має бути розв'язане питання про переведення Саакашвілі до цивільної клініки.

Лікар зазначив, що Саакашвілі продовжує голодування.

Він також підтвердив, що в тюремній лікарні розглядається питання переведення Саакашвілі у разі погіршення його стану до реанімаційного відділення.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: