fbpx
Сьогодні
15:36 14 Лис 2021

У Кривому Розі збираються почати серійне виробництво електровантажівок

У Кривому Розі з 2022 року стартує серійне виробництво електровантажівки CoolОn.

Про це повідомляє AutoGeek.

Розробку легкої комерційної вантажівки криворізька компанія Coolon Motors, ще донедавна відома під назвою Murmuration Technology, розпочала кілька років тому. Вперше робочий прототип CoolОn був представлений у травні 2020 року, а вже за півтора роки компанія оголосила про готовність моделі у серійного виробництва.

У перший рік CoolОn Motors планує випустити 2000 вантажівок. Надалі річні обсяги виробництва планують збільшити до 20 000 одиниць.

В основі CoolОn лежить універсальна модульна платформа, яка дозволяє будувати моделі з різним розміром колісної бази та типами кузовів.

Як розповів засновник проєкту CoolOn Віталій Бризгалов, вже зараз є домовленість про місце, де будуть збирати електричну вантажівку.

"Вантажівка буде по-справжньому made in Ukraine – збирати ми її будемо на орендованих потужностях у Львові. Вже приймаємо замовлення, але грошей за це поки що не беремо", – повідомив Віталій Бризгалов.

Електровантажівка CoolОn

У CoolOn відзначають, що всі імпортовані мікросхеми, які були задіяні у проекті, вже замінили на власні.

"Були складнощі лише з однією платою, проте ми її перепроектували, заразом спростили та покращили блок мотора. Та й взагалі, наші розробники готові навіть на транзисторах робити проект, якщо буде потреба. Розробка власних плат та схем дуже додає безпеки проекту", – зазначив Віталій Бризгалов.

Прототип 2020 року був обладнаний допрацьованим вентильним двигуном, в якому замість незалежних обмоток використані недорогі трифазні блоки.

Як заявляли під час прем'єри, у базовій версії електровантажівка буде передньоприводною. Другий мотор, який перетворить його на повноприводний, буде доступний за доплату. Залежно від приводу потужність вантажівки складе від 40 до 109 к.с. Максимальна швидкість – 90 км/год.

Електровантажівка CoolОn

Габаритна довжина вантажівки – 5 000 мм, ширина – 1 700 мм, висота – 2100 мм. Розмір вантажної платформи – 1700 х 3100 мм. Об'єм вантажного простору – від 9 до 12 м3. Вантажопідйомність – від 1,5 до 2,5 тонн.

CoolOn використовує літій-залізо-фосфатний акумулятор (LiFePO4) ємністю 40 кВт∙год власної розробки, виготовлений з китайських комірок 21650. Потужність базового зарядного пристрою – 6,6 кВт. За доплату електровантажівку укомплектують трифазною зарядкою на 22 кВт або портом швидкої зарядки.

Заявлений запас ходу – 200-300 км. Мінімальний цінник – 16 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: