fbpx
Сьогодні
20:25 14 Лис 2021

У Грузії 9 парламентарів оголосили голодування на підтримку Саакашвілі

Фото: interpressnews

Дев'ять депутатів-опозиціонерів грузинського парламенту оголосили голодування на підтримку ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Про це заявив член партії "Єдиний національний рух" Давіт Кіркітадзе, повідомляє IPN.

Вони вимагають переведення експрезидента Грузії до цивільної лікарні.

Повідомляється, що голодуватимуть Давіт Кіркітадзе, Акакі Мінашвілі, Темур Джанашія, Бачукі Кардава, Ніка Мачутадзе, Георгій Годабрелідзе, Сулхан Сібашвілі, Леван Бежашвілі, Абдулла Ісмаїлов.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: