fbpx
Сьогодні
16:04 14 Лис 2021

У Чернівцях на вулицях встановлюють 35 LED-світильників

Фото: ukrinform

У Чернівцях на вулиці Щербанюка замість старих ламп встановлюють 35 LED-світильників, які дозволяють економити споживання енергії до 50%. До кінця року хочуть замінити ще близько 100 таких ламп на двох вулицях та двох площах міста.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Це сучасне освітлення, яке довзолить економити електроенергію та має високий ресурс служби. Звичайно, це краще, ніж було колись. Раніше ми презентували такі ж світильники на вулиці Небесної Сотні, лампи з інтелектуальним керуванням. Ця технологія дозволить зменшити споживання енергії до 50%», – розповів директор КП «Міськсвітло» Андрій Шалєєв.

LED-світильник

Фото: ukrinform

За його словами, cтарі лампи мали потужність 150 ватт, нові розраховані на 80 ватт. Окрім цього, у оператора завжди є доступ у реальному часі до керування яскравістю світильника. Коли рух стає менш інтенсивним – зменшать і освітленість вулиці.

За словами Шалєєва, така технологія допоможе контролювати кожну лампу і навіть побачити, чи не з'явились незаконні підключення.

LED-світильник

Фото: ukrinform

Кошти на поточний ремонт виділили з міського бюджету. На вулиці Щербанюка замінюють 35 ліхтарів, вартість робіт – 250 тис. грн.

До кінця року планують замінити лампи на вулицях Полєтаєва, Степана Бандери, а також на Театральній та Центральній площах – це близько 100 нових LED-світильників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: