fbpx
Сьогодні
16:08 13 Лис 2021

Українці менш ніж за добу зібрали необхідну суму для навчання студентки з Криму

Фото: vostok-sos.org

Вчора правозахисники "Восток SOS" оголосили про збір коштів для навчання студентки з окупованого Криму.

Про це пишуть правозахисники.

"Менш ніж за добу нам вдалось зібрати необхідну суму! Ми неймовірно вдячні всім, хто допоміг це зробити! Ви неймовірні!
Дінара тепер може залишитись навчатись в Україні! 🙌 Трохи згодом опублікуємо більше деталей!" – пишуть у "Восток SOS".

Що відбувалося? 

Усього за 2 дні, до 15 листопада, потрібно було зібрати 32 тисячі гривень, інакше дівчину відрахують з університету і їй доведеться повернутися на окуповану територію Криму. Грошей для того, щоб оплатити контракт, немає ні в неї, ні в її сім'ї.

❗️ Дінара виїхала з Криму в 16 років, маючи лише свідоцтво про народження та бажання вчитися і жити в Україні. Більш ніж місяць вона чекала на отримання паспорту в Херсоні і після цього разом із мамою вирушила до Києва. Там вона вступила до Економічного коледжу КНЕУ.

Дінара планувала продовжувати навчання в Україні і надалі, тому зареєструвалась на ЗНО. Однак, у квітні цього року під час локдауну вона поїхала до батьків у Крим, а ось повернутися вчасно на іспити не змогла, бо окупанти не випустили її з території Криму.

Але у неї залишилась можливість вступити на другий курс. Вона подолала і цю перепону успішно склавши вступні іспити.

Однак, з'ясувалося, що спеціальність, за якою вона вчилась до того, не має в КНЕУ бюджетних місць для тих, хто вступає на другий курс. Їй запропонували звернутись до Міносвіти, яке виділяє додаткові бюджетні місця для внутрішньо переміщених осіб, але у відомства не знайшлось грошей для того, щоб дівчина змогла скористатись своїм правом на освіту.

Тому громадські організації, що опікуються захистом права на освіту жителів тимчасово окупованих територій, звернулись до українців із проханням допомогти зібрати ці гроші для Дінари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: