fbpx
Сьогодні
13:04 13 Лис 2021

У Таїланді запустили найбільшу в світі плавучу станцію

У Таїланді на водосховищі Сіріндхорн запустили найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію.

Гідроплавний сонячний гібридний об'єкт ввело в комерційну експлуатацію Управління з виробництва електроенергії Таїланду(EGAT), передає EcoTown.

"Гідроелектростанційний сонячний проект потужністю 45 МВт на водосховищі Сіріндхорн у провінції Убонратчатхані почав комерційну експлуатацію 31 жовтня 2021 року для підвищення безпеки енергосистеми країни, скорочення викидів парникових газів близько 47 000 тонн на рік і забезпечення чистою енергією для пом'якшення наслідків глобального потепління", – говорить Пан Буньяніт Вонгрукміт, губернатор Управління з виробництва електроенергії Таїланду (EGAT).

Плавуча сонячна електростанція стане новою туристичною пам'яткою у провінції Убонратчатхані, яка буде відкрита для широкої публіки з січня 2022 року. Електростанція допоможе створити робочі місця та доходи для громади, щоб вона могла бути стійко самостійною, а також стимулювати загальну економіку провінції.

Головною особливістю найбільшого у світі гідроплавного сонячного гібридного проекту на водосховищі Сіріндхорн є те, що він може виробляти електроенергію як з "сонячної енергії" протягом дня, так і з "гідроенергії" від існуючої греблі, коли немає сонячного світла або під час пікової потреби в електроенергії у нічний час. Електростанція контролюється і управляється системою енергоменеджменту(EMS) разом з системою прогнозу погоди для підвищення стабільності енергосистеми; отже, вона може виробляти електроенергію довше і знижувати обмеження поновлюваних джерел енергії. У майбутньому EGAT планує побудувати центр управління відновлюваними джерелами енергії, який використовує штучний інтелект для підвищення ефективності виробництва електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: