fbpx
Сьогодні
17:32 13 Лис 2021

На Донеччині проведуть перший онлайн-форум "Гендер і Армія"

На Донеччині за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини проведуть онлайн-форум, зосереджений на темі «Гендер і Армія в Україні».

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на організаторів форуму

Під час революції Гідності у 2013-ому році, незаконної спроби анексії Криму та збройного наступу у Східній Україні, українські жінки масово приєднувались до військових та добровольчих батальйонів.

Прагнучи підвищити безпеку жінок у зонах конфлікту та зробити більш видимими питання гендеру у армії, Представництво Німецької НУО DRA e.V. в Україні – Центр громадянського суспільства Друкарня / Drukarnia у Слов'янську спільно з Smarta громадська організація Смарта за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини організовує 22-23 листопада 2021 року 1.5 денний онлайн-форум, зосереджений на темі "Гендер та Армія в Україні".

Протягом 1.5 днів міжнародні експерти та експертки, представники і представниці військових структур, волонтери та ветеранки АТО обговорюватимуть питання:

  • Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека".
  • Протидія дискримінації за гендерною ознакою та ратифікація Стамбульської конвенції.
  • Ролі жінок та громадянського суспільсва у миробудуванні.
  • Міжнародного досвіду гендерних питань у армії та трансформації суспільства.- Реінтеграції жінок-ветеранок.

Серед запрошених спікерів та спікерок: Юлія Лапутіна-Міністерка ветеранів, Сергій Ніжинський – екс-заступник Міністра соціальної політики з питань інтеграції, Оксана Покальчук- голова Емнесті Інтернешнл в Україні, Катерина Левченко – Уповноважена Верховної Ради України з питань гендеру, Андріяна Сусяк (The Ukrainian Women Veteran Movement), Ганна Гриценко, ("Невидимий батальйон") та інші.Перший масштабний онлайн-форум у Донецькому регіоні "Гендер та армія" відбудеться за участі Донецької обласної державної адміністрації Донецька обласна державна адміністрація та стане відкритим майданчиком для дискусії, обговорення важливих питань і знаходження нових рішень.

Для учасників онлайн-форуму реєстрація відкрита за цим посиланням

Онлайн-форум транслюватиметься на платформі ZOOM.Приєднуйтесь до просування гендерної рівності у військових структурах через реєстрацію!

Генеральний медіа-партнер онлайн-форуму "Гендер та армія" – Медіа №1 Донецької та Луганської областей Восточный Вариант, медіа-партнер – портал Рубрика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: