fbpx
Сьогодні
11:42 13 Лис 2021

Франція попередила Росію про наслідки в разі ескалації ситуації в Україні

Франція застерегла Росію від подальших зазіхань на територіальну цілісність України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві МЗС Франції, опублікованій після зустрічі міністрів закордонних справ та оборони Франції та Росії.

"Обидва міністри висловили стурбованість погіршенням ситуації з безпекою в Україні та чітко попередили про серйозні наслідки, які можуть мати будь-які нові спроби підірвати територіальну цілісність України", – йдеться у заяві.

Французькі міністри закликали Москву відновити переговори в рамках нормандського формату та домовитися про проведення у найближчому майбутньому міністерської зустрічі відповідно до зобов'язань президента РФ Владіміра Путіна.

"Вони також нагадали Росії про зобов'язання, взяті нею в рамках ОБСЄ щодо прозорості пересування та діяльності військових та повного здійснення заходів щодо зміцнення довіри та транспарентності, передбачених у цих рамках", – зазначили в МЗС.

Міністри також обговорили кризу на кордоні Польщі та Білорусі та закликали Росію мобілізувати свої тісні зв'язки з Мінськом, щоб покласти край використанню мігрантів.

"Обидва міністри засудили безвідповідальну та неприйнятну поведінку білоруської влади, коли йдеться про використання міграційних потоків у політичних цілях, націлених на кілька країн Європейського Союзу", – зазначили у французькому МЗС.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: