fbpx
Сьогодні
11:19 12 Лис 2021

В "Укрексімбанку" зустріли з оплесками поновленого на посаді нападника на журналістів "Схем"

В "Укрексімбанку" зустріли аплодисментами поновленого на посаді нападника на журналістів "Схем", директора департаменту банківської безпеки фінустанови Ігоря Тельбізова.

Відповідне відео опублікував позафракційний нардеп Гео Лерос.

"Кращого краш-тесту не можна було пройти в жодній організації", – заявив Тельбізов, кланяючись та посилаючи повітряні поцілунки присутнім.

Довідка

4 жовтня під час інтерв'ю з головою правління "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером журналіст "Схем" запитав його про великий валютний кредит під заставу проблемного активу, який банк видав бізнесмену, чия компанія сплачує податки угрупованню "ДНР".

Мецгер спробував перервати інтерв'ю і наказав охороні "забрати камери" у журналістів та "дістати з них касети".

За наказом Євгена Мецгера співробітники банку застосували фізичну силу до оператора "Схем", відібрали у нього дві камери та картки, на які здійснювався запис, та видалили записане відео. Журналісту вдалося записати інцидент на аудіо.

Журналісти звернулися до правоохоронних органів, після чого Національна поліція відкрила кримінальне провадження. Банк заперечував факт нападу, але згодом "Схеми" відновили видалене відео і оприлюднили його.

Мецгер пізніше попросив пробачення в журналістів і назвав свої дії неприпустимими.

Наглядова рада державного "Укрексімбанку" 6 жовтня ухвалила рішення відсторонити голову правління фінансової установи Євгена Мецгера та двох співробітників банку "на час проведення внутрішнього розслідування". Тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління став Сергій Єрмаков.

10 жовтня "Схеми" випустили матеріал "Мецгер, "ДНР", SkyMall та $60 мільйонів. Розслідування "Схем" про "Укрексімбанк".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: