fbpx
Сьогодні
19:35 12 Лис 2021

Школярі з села Заворичі на Київщині будують бджолину бізнес-імперію: як підтримати

Проєкт з соціального підприємництва "Шкільний вулик", яким займаються учні Заворицького НВК спільно з ГО "Наші кроки", збирається відкрити першу філію "Шкільного вулику".

Успішний приклад соціального підприємництва "Шкільний вулик", яке ведуть школярі, отримає розвиток. "Шкільний вулик" – це пасіка з шести вуликів у Калитянській ОТГ, створенням якої займаються учні Заворицького навчально-виробничого комплексу спільно з командою ГО "Наші кроки".

Тепер проєкт надихнув ще одну школу у Калитянській ОТГ зробити шкільний вулик. Про це повідомляється на сторінці "Шкільний вулик" у Facebook.

У філії планується побудувати апібудиночок, який дозволить практикувати апітерапію, як альтернативний метод профілактики та лікування хвороб для літніх людей та учасників АТО з допомогою вібрацій бджіл.

Ідею уже схвалили у фонді "Відродження" та виявили готовність профінансувати на 50% її реалізацію, але за умови, якщо перші 50% вдасться зібрати в рамках краудфандингової кампанії на платформі Спільнокошт — краудфандинг в Україні.

Шкільний Вулик

Підтримати проєкт можна за посиланням — зараз на платформі вже зібрано 38 тисяч гривень із 50. (А менше, ніж місяць тому сума не перевищувала 13 тисяч!) Залишилась лише невелика частина і 37 днів на те, щоб зібрати повну суму та зробити свій внесок у побудову апібудиночка.

"Важлива кожна Ваша гривня, репост чи лайк. Окреме спасибі всім тим, хто встиг підтримати проєкт на платформі", — говорять у Шкільному вулику. 

До речі, допомогти вулику можна навіть якщо ви розкажете про ініціативу колегам чи друзям. Це справді працює, і ми вже маємо такий приклад: вперше про шкільний вулик "Рубрика" розповіла влітку цього року, і після публікації із юними підприємцями зв'язалась компанія iBee, яка запропонувала встановити на вулики спеціальне обладнання, що дозволяє відстежувати температуру, вагу, спектр звуку та вологість кожного вулика, а також віддалено відкривати кришки вуликів.

Шкільний Вулик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: