fbpx
Сьогодні
15:57 12 Лис 2021

У Дніпрі студенти розробили "розумну" крапельницю, що здатна викликати медсестру

English version here

Студенти з Дніпра винайшли крапельницю, що стежить за обсягом ліків та швидкістю капання. Якщо щось піде не так, надсилає сигнал-повідомлення на телефон медсестри.

Їхній пристрій здатний врятувати тисячі життів, передає ШоТам.

20-річна Ганна Панова та її ментор, інженер Сергій Пославський мріють спростити роботу медиків. Їхній проект називається Infusion Light. Це спеціальний пристрій, що одягається на повітряний клапан на крапельниці та стежить за обсягом ліків та швидкістю капання.

Якщо щось іде не так, пристрій надсилає повідомлення медсестрі прямо на телефон. Медсестра вмить дізнається, що змінилася швидкість капання і зможе поправити голку або допомогти пацієнту, якому стало погано.

А ось надихнув Ганну на винахід власний сумний досвід. У три роки їй сильно пошкодили ногу через неправильне введення катетера. Тепер дівчина хоче вберегти всіх людей від небезпечних крапельниць.

2019-го ніхто не міг спрогнозувати, що за три роки в Україні ставитимуть десятки або навіть сотні тисяч крапельниць щодня. Проект практично готовий. На 3D-принтері команда надрукувала першу партію пристроїв. В інжиніринговій школі Сергій та Аня тестують крапельниці.

Уже три лікарні відгукнулися і запросили винахідників до себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: