Нардеп Ясько розповіла, у якому випадку Саакашвілі припинить голодування

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі готовий припинити голодування, якщо його переведуть у нормальні умови з медичною апаратурою.

Про це заявила у програмі токшоу "Сьогодні" на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

"Я сьогодні четвертий день чекала на дозвіл, щоб з ним побачитися, і сьогодні я туди потрапила. Є різні способи, як можна отримати до нього дозвіл, як правило, ми оформляємо через наше посольство офіційним шляхом, і досі мені такого дозволу не дали. Те, що я сьогодні отримала дозвіл, — це за заявою його самого на відвідування. Мене дуже турбує, чому таке відбувається щодо іноземних парламентаріїв і чому мені як українці, яка є членом його сім'ї, не дають дозволу", — сказала вона.

Депутатка наголосила, що сподівається і на втручання інших країн.

"Вчора президент Зеленський мав розмову з прем'єром Гарібашвілі, де якраз наголосив, що насамперед потрібно, щоб були лікарі, українські лікарі, перевести його до лікарні. Але на сьогодні нам лише відповідали, що це грузинська влада вирішуватиме, що робитиме з Саакашвілі. Заяви погані, дуже сумно і страшно від цього. Я думаю, весь світ, який це бачить, не залишить цього просто так. Звучить багато заяв, сьогодні приїхали до Тбілісі європарламентарі та депутати з інших країн, але вони також поки що не змогли потрапити до Саакашвілі. Сьогодні приїхав американський адвокат і сказав, що в таких умовах колишній президент країни не може перебувати, і потрібно терміново його переводити до приватної лікарні", — сказала вона.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Свіжі дописи

  • Новини

Може не витримати навантаження: у ЗСУ пояснили, чому рф не використовує Кримський міст для своєї логістики

Кримський міст може не витримати навантаження після того, як отримав пошкодження в результаті українських атак.… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Латвія у межах ІТ-коаліції передала Україні обладнання на 100 тисяч євро

Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліція передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Укроборонпром масштабує виробництво артснарядів та мінометних мін

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Міжнародні резерви України у квітні знизилися до $42,4 млрд: причини

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2024 року, за попередніми даними, становили 42,4 млрд доларів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.