fbpx
Сьогодні
12:23 11 Лис 2021

У Туреччині показали, як відновлюють ділянки після лісових пожеж

Фото: haberler.com

На території, яка цьогоріч постраждала від лісових пожеж, висадять садженці дерев.

Про це повідомляє "CNN Türk".

«Лісова ділянка, яка згоріла 17 квітня 2017 року в районі Фоча в Ізмірі, повернула свій зелений вигляд після висадки 160 тисяч саджанців. Тоді в пожежі постраждало 98 га лісу», – повідомляє телеканал.

У районі в 2017 році висадили саджанці кількох видів сосни, кипариса, олеандри, використовуючи терасовий метод. За словами регіонального директора лісового господарства Ізміра Зафера Деріндже, щороку вони засаджують в середньому 2 тисячі га.

«Висота наших саджанців за 3-4 роки досягла приблизно 1,5 метри», – повідомив Деріндже.

Роботи з відновлення лісів тривають в інших районах, а також в провінціях Анталія, Айдин та Мугла – на ділянках, де вогнем було знищено ліси в результаті пожеж цього року. Очищені ділянки підготували до висадки саджанців дерев та засівають насінням з повітря.

Як повідомляє Haberler, у районі Манавгат у провінції Анталія площу 60 тис. га, яка постраждала від лісової пожежі в Анталії, підготували до висадки перших саджанців.

«Висадимо 4 млн саджанців, які виростили в нашому лісовому розсаднику цього сезону. Загалом ми висадимо 26 млн саджанців, щоб відновити згорілі ділянки до колишнього стану. Це не рахуючи саджанців, які приймуться із насіння», – повідомив регіональний директор лісового господарства Анталії Ведат Дікіджі.

Перші саджанці планують висадити сьогодні, оскільки в Туреччині відзначають національний день лісівництва.

Як повідомляє видання Sözcü, сьогодні в провінціях Мугла та Айдин в 24 різних місцях буде висаджено 300 тисяч саджанців сосни, кипариса, волоського горіха, мигдалю, ріжкового дерева та лавра.

Міністр лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі раніше заявив, що до кінця 2021 року буде висаджено 27 мільйонів 815 тисяч саджанців в Муглі та 8 мільйонів 528 тисяч саджанців в Айдині.

Як повідомляла Рубрика, з кінця липня до середини серпня Туреччина потерпала від масштабних лісових пожеж. Україна однією з перших відгукнулася на прохання про допомогу – направила в Туреччину літаки та вертольоти для боротьби з лісовими пожежами.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: