fbpx
Сьогодні
10:33 11 Лис 2021

На білбордах Львова з'являться дитячі малюнки, що перемогли в конкурсі проти куріння

Фото: Львівська міська рада

У Львові провели конкурс малюнків на тему "Ми проти куріння. Ми здорове покоління!". Роботи переможців з'являться на білбордах та сітілайтах Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

"За результатами конкурсу «Ми проти куріння. Ми здорове покоління!» обрано переможців. Найближчим часом малюнки переможців з'являться на білбордах або сітілайтах Львівської міської територіальної громади", – зазначають організатори.

За їхньою інформацією, мета конкурсу – нагадати юним львів'янам про те, як шкідлива звичка впливає на молодий організм, про шкоду, яку здатен заподіяти тютюн для самого курця та оточуючих людей, не забуваючи про навколишнє середовище, яке теж страждає від масового куріння.

За результатами засідання конкурсного журі, було оцінено двадцять дві роботи, з яких шість визнано переможцями.

Як повідомлялося, конкурс малюнків "Ми проти куріння. Ми здорове покоління!" Дитячою дорадчою було оголошено у вересні 2021 року.

Тоді ж вони спільно з громадськими організаціями Львова звернулися до міської ради посприяти забороні реклами тютюнових виробів та електронних сигарет у місті Львові у громадському транспорті, на зупинках, у закладах громадського харчування.

А також розмістити соціальну рекламу щодо шкідливого впливу тютюнових виробів, тютюнових виробів електричного нагрівання, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, електронних сигарет, нікотинових подушечок та кальянів в межах населених пунктів, у навчальних закладах, у комунальних закладах, закладах культури, на зупинках та у громадському транспорті. Така реакція була спричинена великою кількістю публічної реклами електронних сигарет, тютюнових виробів для електричного нагрівання (ТВЕН), пристроїв для їхнього куріння.

Впродовж 2019-2021 рр. молодіжними організаціями була запущена всеукраїнська кампанія «Молодь вільна від куріння». Зокрема, у Львові, Києві, Луцьку, Дніпрі та Херсоні вона об'єднала тисячі молодих українців задля посилення захисту молоді від залучення до куріння та просування навичок здорового життя. В Україні на сьогодні низький рівень захисту здоров'я людини, особливо дітей та молоді. Це пов'язано з тим, що тенденція куріння тютюнових виробів відновилася після семи років падіння. Дослідження свідчать, що в Україні теперішніми споживачами тютюнових виробів є 14,9% учнівської молоді у віці 13-15 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: