fbpx
Сьогодні
13:30 11 Лис 2021

Лукашенко погрожує перекрити газопровід "Ямал-Європа": яка причина

фото: БЕЛТА

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що може перекрити газопровід "Ямал-Європа" у разі, якщо Європа вирішить закрити кордон.

Відео із заявою опублікував наближений до режиму телеграм-канал "Пул Першого".

"Занадто багато нас почали лякати п'ятим пакетом (санкцій, – ред.)… Ми їм прощати нічого не повинні", – сказав Лукашенко.

"Польща нас лякає, що закриє кордон. Будь ласка, менше буде туди переміщатися", – додав він.

"А якщо ми закриємо транзит через Білорусь? Ми обігріваємо Європу, вони нам ще погрожують, що закриють кордон. А якщо ми перекриємо природний газ туди?", – заявив Лукашенко.

Він також назвав польських та литовських представників влади "безголовими і порекомендував би їм думати, перш ніж говорити".

Довідка

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Туди прибула велика група мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Після кількох спроб штурму кордону, що виявились невдалими, вони розбили табір і відтоді залишаються у ньому.

У Польщі кажуть, що загалом з білоруського боку поруч з кордоном може перебувати кілька тисяч людей, а в цілому в країні – до 15 тисяч іноземців, які збираються нелегально перетнути кордон ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: