fbpx
Сьогодні
14:32 11 Лис 2021

Денісова розкритикувала дистанційну форму навчання у школах

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розкритикувала дистанційну форму навчання у школах, де вчителі вакциновані проти коронавірусу, а серед дітей немає спалаху захворювання.

Про це вона написала у Facebook.

Денісова зазначила, що наразі 51% українських шкіл практикують дистанційне навчання. Натомість вже 93% їхніх працівників отримали щонайменше одну дозу вакцини, а 76,2% — обидві дози. Також вона запевняє, що рівень захворюваності дітей теж невисокий.

Омбудсменка нагадала, що наразі в Україні існують проблеми з організацією дистанційного навчання вдома:

  • труднощі з одночасним доступом учнів до техніки у родинах, де виховуються кілька дітей шкільного віку;
  • різний підхід вчителів до викладання навчального матеріалу;
  • низька якість інтернету;
  • відсутність належного контролю батьків за навчанням дітей тощо.

Денісова наголосила, що не закривати школи рекомендують і у Всесвітній організації охорони здоров'я. Відтак омбудсменка розповіла, що звернулися до уряду з проханням переглянути карантинні правила, які дозволяють переводити школи на дистанційну форму навчання.

Зазначимо, що Кабмін не зобов'язує школи переходити на дистанційне навчання. Проте щоб вони могли очно працювати у «червоній» зоні карантину, всі працівники мають бути повністю вакциновані. У «жовтій» та «помаранчевій» зонах 80% працівників мають вакцинуватися хоча б однією дозою.

Проте місцева влада може самостійно посилювати карантин та переводити на дистанційне навчання навіть ті школи, де вакциновано достатньо працівників. Наприклад, з 1 листопада таке рішення ухвалила влада Львова. Після скарг батьків з 15 листопада у місті вирішили відновити очне навчання у молодших класах, а інших учнів — залишити на «дистанційці».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: