fbpx
Сьогодні
14:07 10 Лис 2021

Пільгове розмитнення "євроблях" завершилося: відсьогодні порушників штрафуватимуть

Сьогодні завершується період пільгового розмитнення вживаних автомобілів з європейською реєстрацією, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року.

Це витікає з положень Законів України №1402-IX та №1403-IX.

Під час пільгового періоду, який тривав з 15 червня власники легкових та вантажних автомобілів масою до 3,5 тонни з європейською реєстрацією, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року, мали можливість розмитнити їх за 1-3 тис. дол (в залежності від віку автомобіля та об'єму двигуна). За даними Держмитслужби, на 1 листопада цим правом скористалися 66 тис. власників таких авто, поповнивши держбюджет на 2,3 млрд.

З 10 листопада поліція може зупиняти нерозмитнені «євробляхи» та накладати на їх власників штрафи у 8,5 тис. грн та передавати дані про ці авто до Держимтслужби. Митники, у свою чергу, стягуватимуть штрафи за перевищення термінів ввезення автомобілів. Після сплати штрафу автомобіль можна буде вивезти за кордон або розмитнити його в Україні. Втім, до 8 лютого 2022 року ще залишається можливість пільгового розмитнення «євробляхи» для учасників бойових дій у зоні проведення ООС.

Як повідомлялося, Закони України №1402-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби» та №1402-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» Президент Володимир Зеленський підписав 15 квітня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: