fbpx
Сьогодні
15:16 10 Лис 2021

У Канаді опалюватимуть місто енергією від майнінгу біткоїнів

Фото: weforum.org

Канадський майнер криптовалют MintGreen опалюватиме будинки в Північному Ванкувері за рахунок майнінгу біткоїнів.

Про це пише CoinDesk.

Комунальне підприємство, якому MintGreen продаватиме тепло, обслуговує близько 100 будівель. Технологію планують ввести в експлуатацію у 2022 році.

Запатентовані «цифрові котли» MintGreen відновлюють 96% електроенергії, що використовується для майнінгу біткоїнів, у вигляді тепла, яке потім використовується для постачання житлових будинків та промислових підприємств.

Компанія використовує технологію «занурення», яка вловлює тепло, що виробляється під час майнінгу, і направляє його в систему гарячого водопостачання. Потім енергія розподіляється між споживачами, пояснив в інтерв'ю CoinDesk генеральний директор MintGreen Колін Салліван.

Планується, що така технологія запобігатиме потраплянню в атмосферу 20 тис. метричних тонн парникових газів.

Багато країн намагаються пристосувати енергію, що виділяється від майнінгу, криптовалюту до необхідних у промисловості та в побуті процесів. Так, у вересні компанія з майнінгу біткоїну Stronghold Digital Mining придбала збиткову вугільну електростанцію Scrubgrass у Пенсільванії.

Stronghold позиціонує себе як «екологічний і вертикально інтегрований біткоін-майнер» і намагається утилізувати вугільні відходи, що залишилися від виробництва. Рекультивовану землю вона зобов'язується повертати через Департамент довкілля. За статистикою DEP, на сьогоднішній день Stronghold допоміг відновити понад 404 га землі в Пенсільванії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: