fbpx
Сьогодні
10:28 09 Лис 2021

Пентагон стежить за скупченням російських військ біля українського кордону

Пентагон продовжує спостерігати за Україною на тлі повідомлень про скупчення російських військ на кордоні.

Про це заявив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає сайт міноборони США.

На питання журналіста про те, як Пентагон оцінює інформацію про 90 тис. російських військових на кордоні РФ та України, Кірбі відповів, що не заглиблюватиметься в оцінки розвідки зараз, особливо в оцінки щодо чисельності.

"Ми продовжуємо спостерігати за пересуваннями російських військових у західних районах Росії і навколо України, що викликає стурбованість. Ми продовжуємо закликати Росію прояснити свої наміри, що вони насправді там роблять", – сказав Кірбі.

Він також закликав Росію до дотримання Мінських угод та поваги до суверенітету та територіальної цілісності України та прозорості у своїх діях.

"Ми продовжуємо закликати до дотримання Мінських угод та поважати територіальну цілісність та суверенітет України", – заявив Кірбі.

Як повідомлялось, за даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону і на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Американське видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Раніше кілька джерел, у тому числі авторитетне американське видання The Washington Post, написали, що останніми тижнями Росія відновила переміщення техніки та військових до кордону з Україною.

Газета із посиланням на неназваних співрозмовників серед американських та європейських посадовців зазначає, що це почалося після того, як Кремль завершив спільні з Білоруссю масштабні військові навчання «Захід-2021» півтора місяця тому.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: