fbpx
Сьогодні
17:51 09 Лис 2021

"Нема чого робити віцепрем'єру": Гармаш прокоментував участь Верещук у ТКГ

Фото: "Восточный Вариант"

Ірина Верещук, яку нещодавно призначили віцепрем'єркою — міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій замість Олексія Резнікова, поки не братиме участі у роботі Тристоронньої контактної групи.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" член української делегації у ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

"Я не бачив указу президента про включення Верещук до складу Тристоронньої контактної групи. На сьогодні його немає. Ноти МЗС про участь Верещук у завтрашньому засіданні ТКГ теж на даний момент немає. Я думаю, вона братиме участь неформально, спостерігаючи за процесом. Це нормально, якщо людина дійсно збирається включитися в роботу, їй потрібно увійти в курс справи. Тому поки що говорити про те, що вона увійшла до команди делегації і якось впливатиме на неї, немає підстав", — сказав він.

Гармаш також зазначив, що не вважає за необхідне участь віцепрем'єра у делегації у ТКГ.

"Моя особиста суб'єктивна думка, що загалом віцепрем'єр-міністру в делегації робити нічого. Це не той рівень, на якому Україна має вести якийсь діалог із представниками ОРДЛО від Росії чи російською стороною, яка, на відміну від нас, не підвищувала представницький статус своєї делегації, там віцепрем'єрів немає, і відповідно мені здається, що потрібно знижувати представницький рівень нашої делегації до рівня російської делегації, інакше у нас диспропорція, яка, на мій погляд, може шкодити Україні на переговорах.

Ми ж бачимо, як в ОРДЛО засоби пропаганди трактують ці переговори — що ось цілий віцепрем'єр веде діалог з "міністром закордонних справ" так званим. Це питання потрібно відрегулювати, тим більше така можливість є у зв'язку з відходом Олексія Резнікова на посаду міністра оборони", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, 4 листопада Верховна Рада призначила Верещук віцепрем'єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. До того цю посаду обіймав Олексій Резніков, якого натомість призначили новим міністром оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: