fbpx
Сьогодні
16:06 09 Лис 2021

Аднан Ківан каже, що жодного тиску Офісу президента на Kyiv Post не було

Власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що ОП не тиснув на видання, ані на нього особисто з метою зміни редакційної політики.

Про це повідомляє "Детектор Медіа".

"Жодного тиску з боку Офісу президента на видання Kyiv Post і на Ківана Аднана не було. Дякувати Богу в Україні сьогодні є свобода слова", – заявив Ківан.

Коментуючи переформатування видання Ківан сказав, що всі технічні питання "вирішуватимуться найближчими днями".

Довідка

8 листопада Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа, яке триватиме близько місяця. Головред Kyiv Post Браян Боннер повідомив, що планує піти зі своєї посади.

Із джерел у редакції ДМ стало відомо, що працівники Kyiv Post у день заяви Ківана втратили доступ до сайту та фейсбук-сторінки видання. Тим часом з'явилось повідомлення, яке журналістка видання Анна Миронюк називає заявою редакції: в ньому йдеться про звільнення всієї команди Kyiv Post.

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску україномовної версії, про яку команда дізналася з новин.

Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Проте журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила, що неофіційні проблеми у редакції Kyiv Post пов'язані із тиском Офісу президента на Ківана.

Однак речник президента України Сергій Никифоров заявив, що для ОП новини про закриття видання Kyiv Post стали такою ж несподіванкою, як і для решти.

Одеський забудовник Аднан Ківан купив Kyiv Post у Мохаммада Захура у 2018 році.

Аднан Ківан – один із найбільших і найстаріших девелоперів Одеси, пише НВ Бизнес. Підприємець має сирійське походження, володіє підприємством Ківан-компані, яке має мережу філій в Єгипті, Нігерії і країнах Близького Сходу. Йому також належить компанія KADORR Group.

Зокрема він побудував в Одесі 46 житлових комплексів «Перлина», а також житлові комплекси з претензійними назвами «Оазис», «Дубаї в Одесі», БЦ «Наполеон», ТЦ «Кадорр», бізнес-центр «Kadorr», бізнес-центр «Французький бульвар», «Kadorr City Mall», торговий центр на Асташкіна, торгову галерею «Kadorr».

На ринку його містобудівні проєкти відомі низькою вартістю житлової площі та ігноруванням естетичних норм щодо забудови.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: