fbpx
Сьогодні
14:18 09 Лис 2021

Мінцифри починає відкривати офлайн-пункти "Дія" в регіонах

Міністерство цифрової трансформації з 9 листопада починає відкривати офлайн-пункти «Дії» в регіонах, де служба підтримки допомагатиме українцям із генеруванням COVID-сертифікатів. Працюватимуть вони у найбільш масових пунктах вакцинації.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає "Нromadske".

До кінця цього тижня, 14 листопада, у 20 областях України відкриються понад 100 пунктів допомоги. Згодом Мінцифри хоче відкрити такі пункти у масових центрах вакцинації в кожній області. Федоров зазначив, що з відкриттям офлайн-пунктів допомагає місцева влада та волонтери.

«Ми запустили п'ять пунктів у Києві в пунктах вакцинації минулого тижня (з 2 листопада — ред.)… Ми побачили, що дуже багато людей підходять та питають, як скористуватися не тільки сертифікатами, а ще й тією чи іншою послугою», — розповів міністр.

Федоров зазначив, що є потреба допомагати людям по всій країні. Тому, мовляв, він другий тиждень майже щодня їздить у центри масової вакцинації, спілкується з людьми та медичними працівниками.

У Києві зараз працюють 5 пунктів допомоги за такими адресами:

  • Центральний залізничний вокзал, пл. Вокзальна, 1 (9:00–19:00);
  • ТЦ River Mall, Дніпровська набережна, 12 (12:00–18:00);
  • МВЦ, Броварський проспект, 15 (10:00–19:00);
  • Аеропорт «Київ», цілодобово;
  • Аеропорт «Бориспіль», цілодобово.

Компетенція служби підтримки «Дії»

В офлайн-пунктах можна проконсультуватися з таких питань:

  • дізнатися про види СOVID-сертифікатів та шляхи їхнього отримання;
  • подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку «Дія»;
  • дізнатися, які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема виникла в лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифіката;
  • дізнатися, що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з 6 місяців до 365 днів.

За словами міністра, до пунктів допомоги щодня звертаються приблизно 500 людей. Частина звернень — від людей старшого віку, які потребують додаткової консультації. Також достатньо молоді, яка хоче бути впевнена в тому, що сертифікат згенерується та з ним можна буде подорожувати.

Сертифікати у «Дії»

Станом на 9 листопада у «Дії» згенеровані понад 8 мільйонів СOVID-сертифікатів. Їхня кількість зростає щодня.

За словами Михайла Федорова, команда Мінцифри зараз працює над впровадженням алгоритмів, які допоможуть автоматично виправляти помилки лікарів в електронній системі охорони здоровʼя.

«Більшість помилок пов'язані з тим, що лікарі через навантаження некоректно вносять дані. Ми розуміємо це, тому намагаємося допомоги медпрацівникам, розвантажити їх. Створили декілька алгоритмів, які будуть автоматично виправляти помилки завчасно. Скоро все буде працювати, як треба», — запевнив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: